<img alt="" src="https://secure.norm0care.com/164647.png" style="display:none;">

Events

Onboarding & toegang voor klanten en tussenpersonen bij verzekeraars

March 12, 2020

I.v.m. de ontwikkelingen rond het coronavirus COVID-19 wordt de expert meeting uitgesteld. Een nieuwe datum volgt! Klik hier voor aanvullende informatie over iWelcome's Business Continuity Statement rond het coronavirus. 

Verzekeraars hebben hun digitale dienstverlening ingrijpend getransformeerd. Klanten en tussenpersonen loggen dagelijks in op portalen en apps. Welke uitdagingen levert dit op voor digitale identiteiten en wat zijn de ontwikkelingen?

Als specialist in digitale toegang voor verzekeraars brengt iWelcome experts bij elkaar om ervaringen en nieuws te delen. In een interactieve middag is naast presentaties van het SIVI en een a.s.r. case study, veel ruimte om met vakgenoten te sparren over toegang en authenticatie. Als vakgenoot bent U op donderdag 12 maart van harte welkom in Amersfoort, van 14.30-18.30. Na de file met een gevulde maag de auto in en voor de koffie weer thuis!

Vragen die aan bod zullen komen tijdens deze middag:

 • Hoe kan ik klanten eenvoudig digitaal onboarden en verifiëren?
 • Hoe kun je IDs zoals DigiD, eHerkenning en IDIN integreren in je online landschap?
 • Migratie digitaal paspoort -> eHerkenning voor tussenpersonen. Waarom en hoe?
 • Inloggen zonder password, kan dat?
 • Hoe communiceer ik veilig via apps en Whatsapp?
 • Hoe organiseer je je klantdata volgens de richtlijnen van de AVG?

Agenda:

 • 14.30-15.00 uur: Inloop en koffie
 • 15.00-15.30 uur: Hoe structureer ik toegang in de verzekeringsbranche met Portalen en apps, verzekeringsproducten en merken, regelgeving & technologie? Presentatie door André Koot (Nixu en IDnext)
 • 15.30-16.00 uur: Standaarden voor authenticatievoorzieningen binnen de verzekeringsbranche. Presentatie door Gerhard Gerritsen (SIVI)
 • 16.00-16.30 uur: Praktijkcase a.s.r.: Onboarding van klanten en invoering van eHerkenning. Presentatie en demonstratie door Wouter de Wit en Wessel Mienis (iWelcome)
 • 16.30-17.00 uur: Discussie en vragen naar aanleiding van de presentaties
 • 17.00-18.15 uur: Informele pizza-sessie met thema-tafels. Spreken met en leren van vakgenoten.
 • 18.15-18.30 uur: Afronding met bevindingen uit de gesprekken en belangrijkste learnings

Sprekers: 

Andre-KootAndré Koot - Lead IAM en Security consultant bij Nixu Benelux
André is een zeer ervaren adviseur op het gebied van informatiebeveiliging en specialist op het gebied van Identity Management en Autorisatiebeheer. Hij is uitgesproken in zijn mening dat identiteitenbeheer en autorisatiebeheer verschillende vakgebieden zijn. In zijn lange loopbaan als IAM consultant was hij nauw betrokken bij verschillende verzekeraars. André is tevens een aantal jaren hoofdredacteur geweest van het vakblad Informatiebeveiliging van het PvIB en schrijft ook regelmatig artikelen voor dat blad. 

Gerhard-GerritsenGerhard Gerritsen - Managing Consultant bij SIVI
Gerhard is managing consultant bij SIVI. SIVI is het onafhankelijk kennis- en standaardisatie-instituut voor digitaal zakendoen (ketenoptimalisatie) binnen financiële dienstverlening. SIVI beheert standaarden, analyseert trends, onderzoekt de impact van nieuwe technologieën en inspireert ketenpartners om samen nieuwe stappen te zetten op het terrein van ketenoptimalisatie, onder andere gekoppelde processen en de uitwisseling en het gebruik van data.

 

Wouter-De-WitWouter de Wit - Manager Professional Services bij iWelcome
Wouter is eindverantwoordelijk voor de IDaaS projecten bij klanten van iWelcome. Hij heeft een brede ervaring met internationale IT projecten in verschillende sectoren, waaronder overheid, banken en verzekeringen. Binnen zijn rol bij iWelcome opereert Wouter op het snijvlak van business en IT. Hij is nauw betrokken bij de implementatie van iWelcome's IDaaS platform en eHerkenning bij a.s.r.

Wessel-MienisWessel Mienis - Customer Success Manager bij iWelcome
Wessel heeft een uitgebreid verleden in implementatie en verkoop van software. Met meer dan 15 jaar ervaring bij CA en IBM heeft hij een stevige technische basis, waardoor hij een ideale sparring partner is voor klanten en consultants. Voordat hij bij iWelcome kwam was hij actief bij Connectis, waar hij veel ervaring heeft opgebouwd met publieke en private eIDs zoals eHerkenning.

Moderator:

Esther-HoeksemaEsther Hoeksema - Marketing Manager bij iWelcome
Esther zal de middag aan elkaar praten en de discussie in goede banen leiden.
Als verantwoordelijke voor marketing bij iWelcome is ze veel inhoudelijk bezig met identity en klantcases. Ze is geïnteresseerd in de gebruikerskant van Identity Management, waarbij toegang en authenticatie niet alleen functioneel zijn, maar juist bijdragen aan een optimale klantervaring. Daarnaast is ze nauw betrokken geweest bij de opzet van iWelcome's GDPR onderzoek. 

Onboarding & toegang voor klanten en tussenpersonen bij verzekeraars